Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 50 g Gruyère Käse, in Stücken
- 25 g Öl
- 500 g Zwiebeln, geachtelt
- 2 TL Mehl (10 g)
- 200 g Weißwein
- 700 g Wasser
- 1 - 2 Prisen Muskat
- 2 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
or 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - ½ Baguette, in Würfeln (1 cm)
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 895 kJ / 214 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 22 g
- Fat
- 7 g
- Fibre
- 2.9 g
Alternative recipes
Fleischstrudel für Suppe
40 Min
Zwiebelsuppe
1hod.
Zwiebelsuppe
40 Min
Klassische Französische Zwiebelsuppe
1hod.
Zwiebelsuppe
40 Min
Kaltes Erbsensüppchen | Kohlrabi | Erdbeere
5h 35min
Bananen in würziger Karamellsauce
1h 50min
Almkäsesuppe mit Kräutern und geröstetem Brot
40 Min
Kohlrabi-Kräuter-Suppe mit Lachsforelle
40 Min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 min
Französische Zwiebelsuppe
5 Std. 30 Min
Knoblauchsuppe
30 min