Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 500 g Zwiebeln, halbiert
- 80 g Gruyère Käse, in Stücken
- 30 g Olivenöl
- 20 g Butter, in Stücken
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 ½ TL brauner Zucker
- 50 g Weißweinessig
- 25 g Mehl
- 800 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
or 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
-
1
EL Thymianblättchen, frisch
or ½ EL Thymian, getrocknet - 12 Scheiben Baguette, geröstet
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 981 kJ / 234 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 22 g
- Fat
- 13 g
- Saturated Fat
- 5 g
- Fibre
- 2 g
- Sodium
- 292 mg
In Collections
Alternative recipes
Getrüffelte Erdäpfelsuppe (vegan)
35 min
Zwiebelsuppe
1h
Hummer Thermidore
35 min
Spargelsalat mit Pumpernickel-Erde und wachsweichem Eigelb
35 min
Kapern-Ei-Aufstrich
30 min
Klassische Französische Zwiebelsuppe
1h
Winterliche Gemüsesuppe mit Maroni und Debreziner (XXL)
1 godz. 20 min
Slow Cooking BBQ-Rippchen
4h
Rotes Zwiebelcremesüppchen
30 min
Karamell-Kaiserschmarrn
1h
Französische Zwiebelsuppe
5 Std. 30 Min
Rotwein-Zwiebelsuppe
40min