Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 200 g Emmentaler, in Stücken
Fleischbrühe
- 500 g Rinderknochen, in Stücken (siehe Tipp)
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 100 g Porree, in Stücken
- 1 Bund gemischte Kräuter, frisch (z. B. Thymian, Rosmarin, Lorbeer)
- 1550 g Wasser
- ½ TL Pfeffer
- 2 Nelken
Zwiebelsuppe
- 50 g Butter, in Stücken
-
500
g Zwiebeln, in Ringen (1 cm)
or 500 g rote Zwiebeln, in Ringen (1 cm) - 2 TL Salz
- 6 - 12 Scheiben Baguette
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1896 kJ / 454 kcal
- Protein
- 18 g
- Carbohydrates
- 52 g
- Fat
- 19 g
- Fibre
- 5 g
In Collections
Alternative recipes
Getrüffelte Erdäpfelsuppe (vegan)
35 Min
Zwiebelsuppe
1 Std.
Klassische Französische Zwiebelsuppe
1 Std.
Klassische Französische Zwiebelsuppe
1 Std.
Mini-Quiches mit Enten-Konfit
5 Std.
Zwiebelsuppe
50 Min
Zwiebelsuppe
40 Min
Saibling | Backteig | Brennnessel | Leindotter
45 Min
Bananen in würziger Karamellsauce
1 Std. 50 Min
Spargelcremesüppchen mit Käsechips
40 Min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 Min
Knoblauchsuppe
30 Min