Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 250 g Käse (z. B. Gailtaler Almkäse, siehe Tipp), in Stücken
- 750 g Wasser
- 50 g Kürbiskerne
-
3 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 1 ¾ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 10 g Petersilienblättchen
- 10 g Zitronenmelissenblätter
- 100 g Zwiebeln, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 40 g Butter, in Stücken
- 15 g Weizenmehl, glatt
- 125 g Weißwein
- 200 g Schlagobers, 36% Fett
- 3 - 4 Scheiben Roggenbrot
- 1 EL Butterschmalz
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1932 kJ / 461 kcal
- Protein
- 16 g
- Carbohydrates
- 12 g
- Fat
- 38 g
- Saturated Fat
- 20.1 g
- Fibre
- 2.2 g
In Collections
Alternative recipes
Erdäpfelcremesuppe mit Leberkäse-Croutons
35min
Tiroler Kasnock’n
1h
Paprikaschaumsuppe mit RUPP Enzian Emmentaler
30min
Käsenockerl "Tricolore"
50min
Kaspressknödelsuppe
1h 35min
Paradeisersuppe mit Käseknöderl
45min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45min
Mostschaumsuppe
1 Std. 10 Min
Leichte Käsesuppe
25min
Almkäsesuppe
25min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h