Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 300 g Weizenmehl, universal (siehe Tipp)
- 200 g Dinkelmehl, glatt (siehe Tipp)
- 100 g Feinkristallzucker
- 30 g frische Germ
- 240 g Milch
- 55 - 60 g Butter, in Stücken
- 1 - 2 TL Vanillezucker
- 1 TL Salz
- 2 Eier (Größe M)
- Wasser, zum Besprühen
- Hagelzucker, zum Bestreuen (optional)
- Nutrition
- per 1 Scheibe
- Calories
- 1038 kJ / 248 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 40 g
- Fat
- 6 g
- Saturated Fat
- 3 g
- Fibre
- 3 g
In Collections
Alternative recipes
Apfelfleck mit Streusel
1 godz. 40 min
Omas Kärntner Reindling
2h 25min
Osterpinze
2 godz. 30 min
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2 godz. 30 min
Marillenkuchen
1h 30min
Osterpinzen
2h 50 min
Erdbeermarmelade
25min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35 min
Kärntner Reindling
2h 40min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Osternest aus Germteig
2h
Kokosbusserl
25 Std.