Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 2 Eier (Größe M), zimmerwarm
- 2 Eidotter, zimmerwarm
- 100 g Rosinen
- 20 g Rum
- 120 g Milch
- 30 g frische Germ
- 2 TL Vanillezucker
- 320 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 150 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zucker
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1166 kJ / 279 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 36 g
- Fat
- 13 g
- Saturated Fat
- 7 g
- Fibre
- 2.1 g
- Sodium
- 25 mg
In Collections
Alternative recipes
Waldviertler Mohnzelten
1 Std. 30 Min
Batzerlgugelhupf
2 Std. 50 Min
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2h
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Ölkuchen mit Marillen
1 Std.
Eierlikörkuchen
1 Std. 10 Min
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Mohnstrudel
2 Std. 30 Min