Compatible versions
Zwetschkenmousse auf Zwetschkenröster (XXL)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 6 Gelatineblätter, in Stücken
Zwetschkenröster
- 550 g Zwetschken, frisch, entkernt, in kleinen Stücken (2 cm)
- 100 g Wasser
- 20 g Rum (optional)
- 2 EL Speisestärke, in 4 EL Wasser aufgelöst
- 20 - 40 g Zucker, je nach Süße der Früchte
- 1 ½ TL Zitronenschale
- 1 ½ TL Zimt, gemahlen
Zwetschkenmousse
- 70 - 120 g Zucker, je nach Süße der Früchte
- 2 TL Zimt, gemahlen
- 2 TL Zitronenschale
- 400 g Schlagobers, 36% Fett
- 100 g Wasser
- 500 g Zwetschken, frisch, halbiert und entkernt
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 858 kJ / 205 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 18 g
- Fat
- 13 g
- Saturated Fat
- 8 g
- Fibre
- 2 g
- Sodium
- 12 mg
Alternative recipes
Erdäpfelgulasch mit Würstchen (XXL)
1j 30 menit
Germknödel mit Vanillesauce
1h 10 min
Rehragout mit Serviettenknödel
1j 25 menit
Kokosbusserl
25u.
Riesling-Suppe, Kabeljau mit Käse-Kruste, Gemüse und Sauce; Lebkuchen-Schichtdessert
2h 15 min
Himbeer-Zitronen-Gelee
55 Min
Weihnachtliche Orangen-Mandarinen-Marmelade
1j 30 menit
Lasagne
1 Std. 45 Min
Omas Apfelkompott mit Honig
20 min
Zwetschken-Heidelbeermarmelade & Apfel-Kürbismarmelade (XXL)
1j
Italienische Tomatensauce
2j 5 menit
Schokomousse Ruck-Zuck
5 min