Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 450 g de farine à pain et un peu de farine supplémentaire
- 300 g de farine blanche d'épeautre
- 1 cube de levure boulangère fraîche (40 g)
- 500 g de babeurre
- 30 g d'eau et un peu d’eau supplémentaire pour badigeonner la pâte
- 1 ½ - 2 c. à café de sel selon les goûts
- un peu de farine à pain pour fariner
- Nutrition
- per 1 tranche
- Calories
- 793 kJ / 189 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 1 g
- Fibre
- 2 g
Alternative recipes
Tresse au beurre à 6 brins
2 godz. 35 min
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain paysan
3 Std.
Pain aux graines de lin
1h 30min
Pain bis en cocotte
2sa 25 dk
Pain de seigle valaisan
10hod.
Pain vaudois à la croix
13u. 30min
Pain d’épeautre aux noisettes
2h 50min
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain rustique
2 Std.
Pain complet
4h
Pain d'épeautre pur
11h