Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Levain
- 200 g de grains de seigle
- 125 g d'eau
- ⅛ cube de levure boulangère fraîche (env. 5 g)
Pâte à pain et finition
- 400 g de grains de seigle
- 250 g d'eau
-
⅓
cube de levure boulangère fraîche (env. 15 g)
or ⅔ sachet de levure boulangère sèche (env. 5 g) - 10 g de sel
- Nutrition
- per 1 tranche
- Calories
- 516 kJ / 123 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 23 g
- Fat
- 1 g
Alternative recipes
Pain d’épeautre aux noisettes
2h 50min
Pain bis en cocotte
2h 25min
Pain d'épeautre pur
11h
Pain d'épeautre et de blé
12h
Pain toast
16h
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min
Petits pains du 1er août
1h 10 min
Pain paysan
3 Std.
Gâteau des rois
2 Std. 15 Min
Crêtes de coq
24h
Pain aux graines de lin
1h 30min