Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Poolish (lievitino)
- 150 g di acqua
- 1 pezzetto di lievito di birra fresco, della grandezza di un pisello (1 g)
- 150 g di farina per pane
Impasto principale
- 140 g di acqua, fredda + q.b. per la lavorazione
- 275 g di farina per pane + q.b. per la lavorazione
- olio vegetale per ungere
- 10 g di lievito di birra fresco
- 40 g di burro, non salato, freddo, a pezzi
- 30 g di zucchero greggio (o di canna)
- 2 cucchiaini di sale (10-12 g)
- farina per pane per la lavorazione
- Nutrition
- per 1 bicchiere
- Calories
- 7880 kJ / 1882 kcal
- Protein
- 47 g
- Carbohydrates
- 326 g
- Fat
- 38 g
- Fibre
- 15.6 g
In Collections
Alternative recipes
Treccia al burro a 6 capi
2h 35min
Pane rustico
2h
Millefoglie con glassa alla mela cotogna
No ratings
Pizza alle verdure
2 godz. 5 min
Pizza margherita
2ωρ. 10 λεπτ.
Brownies al cioccolato
45 min
Zuppa di pollo messicana_Not all utensils are globally active
40 min
Pane per toast
3 Std.
Crostata ai lamponi
1 Std.
Zuppa di riso
50 Min
Pane bigio in casseruola
2 Std. 25 Min
Pane tipo ciabatta
1h 45 min