Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Poolish (lievitino)
- 150 g di acqua
- 1 pezzetto di lievito di birra fresco, della grandezza di un pisello (1 g)
- 150 g di farina per pane
Impasto principale
- 140 g di acqua, fredda + q.b. per la lavorazione
- 275 g di farina per pane + q.b. per la lavorazione
- olio vegetale per ungere
- 10 g di lievito di birra fresco
- 40 g di burro, non salato, freddo, a pezzi
- 30 g di zucchero greggio (o di canna)
- 2 cucchiaini di sale (10-12 g)
- farina per pane per la lavorazione
- Nutrition
- per 1 bicchiere
- Calories
- 7880 kJ / 1882 kcal
- Protein
- 47 g
- Carbohydrates
- 326 g
- Fat
- 38 g
- Fibre
- 15.6 g
In Collections
Alternative recipes
Salsa al pomodoro
25 min
Pane a torciglione veloce
40 min
Pane veloce
1u. 15min
Panini del 1° Agosto
1h 10min
Biscotti secchi al cioccolato
1h 30min
Pane di spelta (con pezzo scottato)
11h
Gelato all'avocado
4 Std. 15 Min
Pane integrale in cassetta
4h
Pane ticinese
1 Std. 50 Min
Focaccia alla farina di farro
No ratings
Pane integrale
No ratings
Pane bigio in casseruola
2sa 25 dk