Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 4 carciofi
- 1 limone, preferibilmente biologico
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ - 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco secco
- 300 g di acqua
-
½
dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
or 1 cucchiaino raso di dado per brodo vegetale fatto in casa
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 519 kJ / 124 kcal
- Protein
- 4.1 g
- Carbohydrates
- 3.9 g
- Fat
- 10.3 g
In Collections
Alternative recipes
Piselli al prosciutto
20min
Seppie con i piselli
40min
Contorno di verdure
25 Min
Salmone e carciofi al Varoma
55 min
Cicorie stufate
35min
Cuore di merluzzo e contorno di cicoria
45 Min
Carciofi alla maremmana
40min
Contorno di verza
35min
Carciofi all'aceto light
45 Min
Carciofi trifolati
30min
Puntarelle alla romana
15 Min
Carciofi romani gratinati
45 Min