![Torta salata pasquale Torta salata pasquale](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3CDD34A7-5DB2-4B42-A190-4E94D2775524/Derivates/733b51c6-f13c-4298-82bd-1066c947c0a0.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
- farina tipo 00 q.b.
Ripieno
- 100 g di Parmigiano reggiano a tocchetti
- 500 g di acqua
- 5 uova
- 400 g di spinaci baby freschi
- 300 g di ricotta di pecora ben scolata
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Nutrition
- per 1 fetta
- Calories
- 1650.6 kJ / 424.4 kcal
- Protein
- 15.6 g
- Carbohydrates
- 21.6 g
- Fat
- 31.1 g
- Saturated Fat
- 18.7 g
- Fibre
- 1.1 g
- Sodium
- 120 mg
In Collections
Alternative recipes
Torta salata patate e cipolle
55 Min
Torta salata con melanzane e pomodoro
1 Std.
Crostata salata di spinaci
1 Std.
Parmigiana di melanzane
2h
Pasta sfoglia
3h 40min
Torta pasqualina
2 godz. 5 min
Tortino di fagiolini e patate
1 godz. 30 min
Torta salata di zucca e spinaci
1h 50min
Fiori di zucca ripieni
1 Std.
Torta salata agli spinaci
1 godz. 30 min
Zucchine ripiene alla ligure
1 godz. 30 min
Polpettone fagiolini e patate
1 godz. 30 min