Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 2 Brötchen, altbacken, in Stücken (ca. 80 g)
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten und Braten
- 700 g Tomaten, in Stücken
- 100 g Tomatenmark
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ½ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 1 TL Zucker
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 800 g Auberginen, in Scheiben (ca. 7 mm)
- 250 g Mozzarella, in Scheiben
- 3 - 5 Stängel Basilikum, abgezupft
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1295 kJ / 309 kcal
- Protein
- 17 g
- Carbohydrates
- 17 g
- Fat
- 18 g
- Fibre
- 6.3 g
Alternative recipes
Parmigiana al forno
1 Std. 50 Min
Risotto milanese
35min
Pissaladière
1h 20 min
Malfatti mit Salbei, brauner Butter und Käse
1h 10 min
Aubergine-Parmaggiana
1h 10 min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50min
Auberginen-Pasta
30min
Pasta alla Putanesca
45min
Caponata Siciliana
30min
Tarte provençale
1h 40 min.
Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo
1 Std. 50 Min
Sauce alla Puttanesca
25 min