Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 125 g de beurre, coupé en dés et un peu pour le moule
- ½ c. à café de sel
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 150 g de cassonade
- 1 citron vert non traité, zeste et jus
- 150 g de mascarpone
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 6 figues violettes un peu fermes, coupées en morceaux (1 cm)
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1947 kJ / 465 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 52 g
- Fat
- 25 g
In Collections
Alternative recipes
Cake au citron vert
1hod.
Cake chocolat-poire
1hod.
Gâteau à l'orange
1hod.
Tarte à l’orange
6h 5min
Quatre-quarts au citron très doux
1hod.
Financiers orange-noisette
20 min
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55 Min
Cake aux pommes
1hod.
Cake au café et aux noix
1 Std. 10 Min
Cake aux pêches caramélisées
1 Std. 25 Min
Cake aux pépites de chocolat et aux abricots
1 Std. 10 Min
Cake aux poires très épicé
1 Std. 10 Min