Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La détrempe (la veille)
- 120 g d'eau
- 120 g de lait demi-écrémé
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55 et un peu pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 50 g de beurre doux, en morceaux
Le jour même
- 250 g de beurre doux (1 plaquette entière)
- Nutrition
- per 100 g
- Calories
- 1596 kJ / 381.5 kcal
- Protein
- 5.3 g
- Carbohydrates
- 37.3 g
- Fat
- 23.1 g
- Saturated Fat
- 14.3 g
- Fibre
- 1.7 g
- Sodium
- 184.2 mg
In Collections
Alternative recipes
Pâte feuilletée maison
1 godz.
Pain au chocolat
24h
Croissant
16hod.
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min
Brioche parisienne
24h
Petits pains aux raisins
24h
Saint-honoré - Bruno Dinel
2 Std. 20 Min
Brioche à la confiture de rhubarbes
4h
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Cruffins américains
3h 50min
Croissants briochés à la confiture de myrtilles
4h 10 min
Croissants aux pommes
16 godz. 40 min