Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Karamellsauce
-
250
g Zucker
or 250 g brauner Zucker - 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1030 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 30 g Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 EL Essig
Tarteboden
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 140 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zucker
- 1 Ei
Vanillecreme und Fertigstellung
- 50 g Zucker
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1869 kJ / 446 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 50 g
- Fat
- 26 g
- Saturated Fat
- 15 g
- Fibre
- 0.8 g
- Sodium
- 22 mg
In Collections
Alternative recipes
Karamell-Brownies
1 godz. 20 min
Brownie-Sahne-Torte mit gesalzener Karamellsauce
2 godz. 40 min
Tropische Orangentorte
2 godz. 40 min
Pummelhummeltorte
5 godz.
Banoffee-Auflauf
1h 40min
Kleine Sünde
1h 30min
Weißes Schokomalheur
40 Min
Karamell-Cheesecake
7sa 15 dk
Zitronen-Baiser-Torte
2 godz. 10 min
Salzkaramell-Brownies mit Pecannüssen
2 godz. 30 min
Karamell-Popcorn-Torte
3h 30 phút
Salzkaramell-Cookie-Bars
2 godz. 30 min