Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le gâteau
- 240 g de beurre, en morceaux et un peu pour le moule
- 240 g de sucre en poudre
- 4 oranges non traitées, zestes et jus
- 4 œufs
- 240 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
Le sirop
- 25 g de sucre en poudre
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2238 kJ / 535 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 48 g
- Fat
- 36 g
Alternative recipes
Gâteau à l'orange et nappage au chocolat
1h 15 min
Cake à la vanille
1h
Petit gâteau à l'orange amère et à l'huile d'olive
45 min
Gâteau à l'orange
1h
Cake au citron vert
1h
Cake au citron
1u. 50min
Cake weekend épicé à l'orange
55 min
Cake orange-pavot
1h
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55 min
Gâteau moelleux au citron
1h
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55 min
Gâteau pomme-raisin
1h 15 min