Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 80 g di zucchero
- 300 g di farina + q.b. per infarinare
- 150 g di burro morbido a pezzi + q.b. per imburrare
- 1 pizzico di sale
- 2 uova
- 1 tuorlo d'uovo
- fagioli secchi
Crema frangipane
- 50 g di mandorle pelate e tostate
- 15 g di scorza di limone
- 300 g di latte intero
- 80 g di zucchero
- 30 g di farina
- 2 tuorli
- 1 melograno (solo i chicchi maturi)
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1063 kJ / 254 kcal
- Protein
- 6.1 g
- Carbohydrates
- 32 g
- Fat
- 12.2 g
Alternative recipes
Crostata al limone
1 Std. 15 Min
Bignè menta e cioccolato
4h
Zuppa inglese al forno
3h 25min
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25 Min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45min
Crostata Arlecchino
1 Std.
Maxi cannoncino ripieno
6h 30min
Crema di pere e cioccolato
55 min
Crostata di pere
1h 40min
Crostatine al limoncello
2h 35min
Crema al limone
10 Std. 20 Min
Crostata di mele con crema di mandorle
1 Std. 15 Min