Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 80 g di zucchero
- 300 g di farina + q.b. per infarinare
- 150 g di burro morbido a pezzi + q.b. per imburrare
- 1 pizzico di sale
- 2 uova
- 1 tuorlo d'uovo
- fagioli secchi
Crema frangipane
- 50 g di mandorle pelate e tostate
- 15 g di scorza di limone
- 300 g di latte intero
- 80 g di zucchero
- 30 g di farina
- 2 tuorli
- 1 melograno (solo i chicchi maturi)
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1063 kJ / 254 kcal
- Protein
- 6.1 g
- Carbohydrates
- 32 g
- Fat
- 12.2 g
Alternative recipes
Spritz al melograno
10p
Panna cotta alla crema al whisky
4h 30min
Cheesecake alle castagne
1óra 30p
Crostata di frutta al San Marzano
1óra
Torta langotta di Luca Montersino
1óra 15p
Crostata d'inverno alle castagne
1h 50 min
Crostata salata esotica
2h
Torcion dolce
3 Std. 30 Min
Muffin di carote e semi di papavero
1hod. 5min
Torta di fichi e nocciole
45p
Torta all'amaretto con crema
1hod. 5min
Crostata di mele con crema di mandorle
1óra 15p