Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 400 g di sarde fresche, pulite, aperte a libro
- farina tipo 00 q.b.
- olio di arachidi q.b. per friggere
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di cipolle bianche, a fette sottili
- 160 g di aceto bianco
- 10 g di zucchero di canna
- 30 g di pinoli sgusciati
- 60 g di uvetta sultanina, ammollata 10 minuti in acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1665 kJ / 398 kcal
- Protein
- 24.3 g
- Carbohydrates
- 19 g
- Fat
- 21.1 g
- Saturated Fat
- 3.2 g
- Fibre
- 0.8 g
- Sodium
- 1.2 mg
In Collections
Alternative recipes
Insalata russa
1h
Gelato ai mirtilli con cialda corallo
6 Std. 40 Min
Sarde in saor
25 Std.
Zuppa di pesce tradizionale
1h 30min
Pesto alla genovese
20 min
Salsa piccante allo zenzero
30min
Semifreddo mandorlato
8h 20min
Caponata alla catanese
1h
Sgombri all'agro
1h 45min
Sarde a beccafico
35min
Seppioline coi piselli a Cottura Lenta con polenta
6h 20min
Stinchi alle erbe
2h