Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 120 g d'eau
- 200 g de dattes dénoyautées, coupées en deux
- 1 c. à café rase de bicarbonate de sodium
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 150 g de beurre, coupé en dés, et un pour les moules
- 220 g de farine de blé
- 1 sachet de levure chimique
- 60 g de cassonade
- 100 g de miel
- 4 œufs
- 50 g de noisettes décortiquées
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 1338 kJ / 320 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 16 g
In Collections
Alternative recipes
Cake weekend épicé à l'orange
55 Min
Dundee cake (gâteau écossais)
3hod. 5min
Cake au thé matcha
55 Min
Cake moelleux coco-banane
1 Std. 5 Min
Tarte aux fruits secs
1h 35min
Cake citron-pavot
1u. 45min
Cake citron vert, gingembre et cerise
1h 10min
Muffins aux canneberges
30 Min
Biscuits croquants à la purée de sésame
30 Min
Banana bread aux dattes
1h 10min
Gâteau noix de pécan-sirop d’érable
1 Std.
Gâteau et sirop à l'orange
1 Std. 15 Min