Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Aroma
- 1 arancia, preferibilmente biologica, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 1 limone naturale, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 30 g di miele
- 20 g di Rum bianco
- 1 stecca di vaniglia, solo i semini estratti
- 300 g di acqua calda
- 85 g di uvetta
- 85 g di frutta candita mista
Poolish
- 15 g di lievito di birra fresco
- 120 g di farina manitoba
Primo impasto
- 260 g di farina manitoba
- 2 tuorli
- 100 g di zucchero
- 100 g di burro morbido, a tocchetti
Secondo impasto
- 80 g di farina manitoba + q.b.
- 1 cucchiaino raso di sale
- 80 g di zucchero
- 2 tuorli
- 25 g di burro morbido, a tocchetti
- Nutrition
- per 1 fetta
- Calories
- 2068.1 kJ / 494.3 kcal
- Protein
- 9.1 g
- Carbohydrates
- 73.8 g
- Fat
- 12.8 g
- Saturated Fat
- 7.2 g
- Fibre
- 2.7 g
- Sodium
- 0 mg
Alternative recipes
Cornetti brioche
6h 30 min
Panettone TM6
10hod. 30min
Panettone al cioccolato e arancia
3h 30min
Pandoro TM6
15h 15min
La colomba perfetta
7 Std.
Girelle al Rum e arancia
7h 30min
Colomba classica
6 godz. 45 min
Colomba
9h
Pandoro
12 Std.
Corona di brioche alla crema di whisky
5h
Pandoro al caffè con salsa al caramello
12 Std. 30 Min
Maritozzi
11 godz.