Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Crêpes
- 30 g di burro + q.b.
- 400 g di latte
- 200 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
Besciamella
- 500 g di latte intero
- 40 g di burro
- 50 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere (optional)
Terminare la preparazione
- 250 g di Fontina a pezzi
- 250 g di prosciutto cotto a fette
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 3635.9 kJ / 869 kcal
- Protein
- 48.7 g
- Carbohydrates
- 56.9 g
- Fat
- 49.1 g
- Saturated Fat
- 27.7 g
- Fibre
- 1.2 g
- Sodium
- 49.7 mg
In Collections
Alternative recipes
Crespelle prosciutto e mozzarella
1 Std. 30 Min
Salsa tonnata
20min
Crespelle con radicchio e noci
2h
Crespelle ai formaggi
2 Std. 30 Min
Pizzoccheri
50 Min
Spatzle verdi alla carbonara
1 Std.
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2 godz. 10 min
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40min
Strangolapreti alla trentina
4 Std.
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Canederli allo speck
2 Std. 40 Min
Quiche porri e prosciutto
1u. 45min