Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1200 g di patate, pelate e a fette sottili (2-3 mm)
- 400 - 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 pizzico di noce moscata
- 200 - 250 g di Gruviera grattugiato, a piacere
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 2498 kJ / 597 kcal
- Protein
- 18.7 g
- Carbohydrates
- 34.9 g
- Fat
- 43.5 g
- Fibre
- 2.8 g
In Collections
Alternative recipes
Patate gratinate al Gorgonzola
40 min
Pasta al forno bianca (senza glutine)
55 min
Verdure in crosta di uova e formaggio
40 min
Eggah con caponata
50 min
Frittelle di patate
45 min
Torta salata al tonno e ciliegini
1 Std. 30 Min
Torta salata con pomodorini e olive
1h 10 min
Torta salata di pollo al basilico
1h 25 min
Wurstel e patate speziate
1 Std. 5 Min
Quiche di patate e cipolle
55 min
Crocchette di riso al forno
1 Std. 35 Min
Zucchine ripiene
1h 10 min