Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 peperoncino rosso piccante
- 2 spicchi di aglio
- 1 rametto di rosmarino, gli aghi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di polpetti puliti
- 600 g di polpa di pomodoro
- 150 g di vino bianco
- fettine di pane di Altamura (tipo pugliese) o altro pane a piacere
- 3 gocce di salsa piccante, tipo Tabasco
- 1 pizzico di sale
- Nutrition
- per 4 porzioni
- Calories
- 5690 kJ / 1360 kcal
- Protein
- 80.5 g
- Carbohydrates
- 162.9 g
- Fat
- 47.4 g
- Fibre
- 18.6 g
In Collections
Alternative recipes
Polpetti affogati
45 Min
Moscardini al limone
30 Min
Seppie con i piselli
40 Min
Polpo in rosso
35 Min
Zuppetta di crostacei
40 Min
Calamari alla napoletana
40 Min
Polenta al nero di seppia con ragù di calamari
1h 20min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min
Sformatini di gamberi e verdure
35 Min
Anelli di totano in umido
30 Min
Calamari alla marchigiana
35 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 Min