Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 peperoncino rosso piccante
- 2 spicchi di aglio
- 1 rametto di rosmarino, gli aghi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di polpetti puliti
- 600 g di polpa di pomodoro
- 150 g di vino bianco
- fettine di pane di Altamura (tipo pugliese) o altro pane a piacere
- 3 gocce di salsa piccante, tipo Tabasco
- 1 pizzico di sale
- Nutrition
- per 4 porzioni
- Calories
- 5690 kJ / 1360 kcal
- Protein
- 80.5 g
- Carbohydrates
- 162.9 g
- Fat
- 47.4 g
- Fibre
- 18.6 g
In Collections
Alternative recipes
Anelli di totano in umido
30min
Calamari alla napoletana
40min
Seppie con i piselli
40min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min
Calamari ripieni
1 Std. 30 Min
Polpetti affogati
45min
Polpetti affogati
45min
Calamari alla marchigiana
35min
Polpo al vino rosso
1 Std.
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min
Moscardini al limone
30min