![Tortine al cioccolato e arancia con diplomatica al Rum Tortine al cioccolato e arancia con diplomatica al Rum](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b5bac49b-c224-4793-bcf8-597d64239b3b/Derivates/7134a7fd-86db-4047-ad51-a45ee55256b1.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Torta al cioccolato
- 180 g di zucchero
- 20 g di scorza di arancia (senza la parte bianca)
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di burro a pezzi + q.b.
- 180 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 6 uova
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema diplomatica al Rum
- 220 g di latte intero
- 3 tuorli
- 50 g di zucchero
- 30 g di Rum
- 40 g di frumina
- 200 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- zucchero a velo, a piacere (optional)
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 3060.5 kJ / 731.5 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 69.6 g
- Fat
- 45.7 g
- Saturated Fat
- 25.6 g
- Fibre
- 4.3 g
- Sodium
- 140.5 mg
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