Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 200 g Hartkäse (z. B. Emmentaler), in Stücken
- 50 g Semmelbrösel
- 1 Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft (ca. 20-30 g)
- 400 g Geselchtes, in Stücken (3 cm)
- 1500 g Wasser
- 3 - 3 ½ TL Salz
- 80 g Karotten
- 120 g Lauch
- 200 g Nudeln (siehe Tipp)
-
1 - 2
TL Butterschmalz
or 1 - 2 TL Rapsöl - 500 g Sauerrahm
- 4 Eier
- ¾ - 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Muskat, gemahlen
- 1 EL Butter
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2878 kJ / 687 kcal
- Protein
- 43 g
- Carbohydrates
- 41 g
- Fat
- 39 g
- Saturated Fat
- 22 g
- Fibre
- 4 g
- Sodium
- 1510 mg
In Collections
Alternative recipes
Gebackene Schinkenfleckerl
1 Std.
Eiernockerl
30 Min
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
G’selchtes mit Sauerkraut und Semmelknödeln
1 Std.
Schinkenfleckerl überbacken
1 Std. 10 Min
Überbackenes Risibisi mit Schweinefleisch
50 Min
Jägersauce mit Knödel
50 Min
Kümmelbraten mit Serviettenknödeln und Erdäpfelsalat
3h 10min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1 Std. 10 Min
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50 Min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3h
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 godz. 45 min