Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g di cipolla a metà
- 2 - 3 spicchi di aglio
- 40 g di concentrato di pomodoro
- 30 g di burro
- 200 g di lenticchie rosse secche
- 2 cucchiai di menta secca tritata
- 30 g di riso
- 20 g di bulgur
- 1 ½ - 1 ¾ cucchiaini di sale
- ¼ cucchiaino di pepe nero macinato
- ¼ cucchiaino di peperoncino secco piccante
- 1470 g di acqua, a temperatura ambiente
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1660 kJ / 396.5 kcal
- Protein
- 15 g
- Carbohydrates
- 38 g
- Fat
- 7.3 g
- Fibre
- 10.6 g
In Collections
Alternative recipes
Zuppa di lenticchie alla turca
1h
Zuppa speziata alle patate dolci e cavolo riccio
40min
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35min
Zuppa d'orzo e fagioli
50min
Zuppa di lenticchie rosse
50min
Zuppa di lenticchie e zucca
45min
Zuppetta di ceci
45min
Zuppa di lenticchie e spinaci
1h 10 min
Minestra di riso integrale con lenticchie, porri e zucca
1h
Zuppa di lenticchie
50min
Zuppa di farro e fagioli
1h
Zuppa al profumo di curcuma
1h