Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Zucker
- 2 TL Zitronenschale
- 1 Ei
- 1 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 400 g Mehl
- 1 EL Backpulver
Quittenfüllung und Fertigstellung
- 700 g Quittenpaste, in Stücken
- 70 g Süßer Wein (z. B. Portwein, Marsala)
- 1 Eiweiß zum Bestreichen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1724 kJ / 412 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 67 g
- Fat
- 14 g
In Collections
Alternative recipes
Aprikosen-Ingwer Konfitüre
1 Std.
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30 Min
Brombeermarmelade mit Crémant und Vanille
30 Min
Quittengelee
12 Std.
Orangen-Biskuit-Kuchen
1 Std. 15 Min
Dattel-Nuss-Konfekt und Mango-Espuma mit exotischen Früchten
2h
Quittenkonfekt
1 Std. 25 Min
Quittenmus
1 Std. 45 Min
Quittengelee mit Orangenblütenwasser
5 godz. 50 min
Quitten-Cranberry-Strudel
1 Std. 10 Min
Quitten-Tarte-Tatin
2h
Mürbteiggalette mit Steinobst und Pistaziencreme
1 Std. 15 Min