Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
-
Rapsöl zum Einfetten
or Butterschmalz zum Einfetten - 2 Knoblauchzehen
- 50 g Hartkäse (z. B. Gouda, Emmentaler, Bergkäse), in Stücken
- 200 g Crème fraîche
- 50 g Schmelzkäse (z. B. RUPP Enzian)
- 250 g Milch
- 1 TL Salz
- ¼ TL Muskatnuss, frisch gerieben
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 1000 g Erdäpfel, festkochend
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1808 kJ / 432 kcal
- Protein
- 14 g
- Carbohydrates
- 49 g
- Fat
- 21 g
- Saturated Fat
- 12 g
- Fibre
- 6 g
- Sodium
- 808 mg
Alternative recipes
Cremige Schinkennudeln überbacken
1 Std.
Gratinierter Nudelauflauf mit Gemüse
1 Std.
Pizzastrudel aus Dinkeltopfenteig
1h 30min
Eiernockerl
30min
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Spinatstrudel mit Erdäpfeln
1h 30min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1 Std.
Schwarzbrotknödel mit Käse und Wurzelgemüse
45min
Jägersauce mit Knödel
50min
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1 Std.
Überbackene Gemüse-Palatschinken mit Schnittlauchsauce
1h 45 min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10min