Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Erdäpfelpüree
- 450 g Kartoffeln, mehlig, in Scheiben (5 mm)
- 180 g Milch
- ½ TL Salz
- 15 g Butter, in Stücken
- 1 - 2 Prisen Muskat, gemahlen (optional)
Laibchen
- 100 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 1 Ei (Größe M)
- 2 EL gemischte Kräuter, frisch z.B. Schnittlauch, Rosmarin
- 70 g Weizenmehl, glatt
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 5 EL Öl
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1747 kJ / 417 kcal
- Protein
- 16 g
- Carbohydrates
- 32 g
- Fat
- 25 g
- Saturated Fat
- 9.5 g
- Fibre
- 3.4 g
- Sodium
- 735 mg
In Collections
Alternative recipes
Erdäpfelgulasch
1h 10 phút
Osternest aus Germteig
2h
Erdäpfelgratin
1 Std. 15 Min
Erdäpfel-Karfiol-Auflauf
1 Std. 30 Min
Cremige Schinkennudeln überbacken
1 Std.
Gefüllte Zucchini-Erdäpfelpuffer mit "RUPP S´beschte Sortiment"
35 Min
Spinatstrudel mit Erdäpfeln
1 Std. 30 Min
Pizzastrudel aus Dinkeltopfenteig
1 Std. 30 Min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1h 25 min
Eiernockerl
30 Min
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1 Std.
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10 phút