Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta frolla
- 300 g di farina
- 60 g di zucchero di canna
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 3 tuorli
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 10 g di miele (optional)
- ½ cucchiaino di scorza di limone tritata
Crema
- 50 g di nocciole tostate
-
80
g di cioccolato gianduia a pezzi (2-3 cm)
or 80 g di cioccolato al latte - 4 tuorli
- 150 g di zucchero
- 500 g di latte intero
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 100 g di ricotta
Terminare la preparazione
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 2561 kJ / 612 kcal
- Protein
- 10.7 g
- Carbohydrates
- 75.9 g
- Fat
- 31.6 g
- Fibre
- 2.3 g
In Collections
Alternative recipes
Pizza Margherita e basilico
2h 10min
Pizza Margherita
2h
Crostata bigusto
1 godz. 55 min
Biscottini ad occhio di bue
1 Std. 10 Min
Torta semplice al cioccolato
50 min
Crostata al cioccolato bianco
1 Std. 10 Min
Crostata di marmellata o confettura
1 Std. 10 Min
Biscotti di pasta frolla
1 godz. 5 min
Ciambella vaniglia e cioccolato
40 Min
Torta margherita
50 min
Ciambella classica
55 min
Crostata al cioccolato
1h 50min