Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 30 g Mandeln
- 140 g Bergkäse, in Stücken
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 500 g Spinatblätter, frisch, in Stücken (2-3 cm)
- 30 g Butter, weich, in Stücken
- 20 g Mehl
- 100 g Sahne
- 100 g Milch
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- ½ TL Muskat
- 400 g Spätzle, frisch
- 400 g Hähnchenbrust, in Stücken (2 cm)
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2640 kJ / 631 kcal
- Protein
- 33 g
- Carbohydrates
- 60 g
- Fat
- 29 g
- Saturated Fat
- 14 g
- Fibre
- 5.1 g
- Sodium
- 859 mg
In Collections
Alternative recipes
Schupfnudeln mit grünem Gemüse in Frischkäse-Sauce
30min
Cheese-Makkaroni
30min
Überbackenes Risotto
50 Min
Buntes Tomatengratin
1 Std. 30 Min
Überbackene Spitzpaprika mit Merguez und Reis
30min
Tagliatelle mit Pastinaken-Pesto
1h
Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)
1 Std. 45 Min
Ravioli-Lasagne
1h
Schupfnudelgratin mit Wirsing und Kabanossi
1h
Hähnchen-Spinat-Ragout mit getrockneten Tomaten
30min
Nudeln mit Zucchini-Ricotta-Sauce
30min
Kartoffel-Spinat-Gratin
1 Std. 30 Min