Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 1 TL Salz
- 50 g Wasser, kalt
- 1 TL Weißweinessig
Belag und Fertigstellung
- 1 Zucchini, dünn (Ø ca. 4 cm, ca. 200 g)
- 1 TL Salz
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 4 - 5 Stängel Basilikum, abgezupft
- 4 - 5 Stängel Minze, abgezupft
- 250 g Ricotta
- 3 Eier
- 200 g Crème fraîche
- 3 TL Zitronensaft
- ¼ TL Pfeffer
- 20 g gehobelte Mandeln
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1500 kJ / 359 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 23 g
- Fat
- 24 g
- Saturated Fat
- 14 g
- Fibre
- 1.7 g
- Sodium
- 752 mg
In Collections
Alternative recipes
Quiche mit Kräuterseitlingen
1h 45min
Gedeckte Waldpilz-Tarte
1h 45min
Spargel-Zwiebelkuchen
1h 10min
Möhren-Quiches
1h 10min
Gemüse-Schmand-Kuchen
1h 30min
Französische Zucchini-Tarte
2h
Polenta-Möhren-Ecken mit Rahm-Kräuterseitlingen
55 min
Birnen-Feigen-Quiche mit Ziegenkäse und Honig
50min
Kürbis-Tarte
2 Std. 35 Min
Reibekuchen-Tarte mit Spinatcreme und Lachs
1h 15min
Mediterrane Gemüsequiche
1h 20min
Kürbis-Feta-Quiche
45min