![Coupe glacée à la Chartreuse Coupe glacée à la Chartreuse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e514443b3f0b2bfa9bcec2ee83645829/Derivates/24d915d28d779067a3e86556e07cf861a27675b2.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La veille
- 3 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 trait de colorant alimentaire vert en poudre
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de lait
Le coulis de fruits rouges (le jour même)
- 300 g de fruits rouges frais variés
- 120 g de sucre en poudre
- 50 g d'eau
- 500 g de myrtilles surgelées
- 1 blanc d'œuf
- 30 g de Chartreuse
Le montage
- crème chantilly, pour le service
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1652.7 kJ / 394.8 kcal
- Protein
- 5.2 g
- Carbohydrates
- 52.5 g
- Fat
- 16.7 g
- Saturated Fat
- 10.2 g
- Fibre
- 5 g
- Sodium
- 53.8 mg
In Collections
Alternative recipes
Granité de melon
3h 15min
Gâteau à l'orange et nappage au chocolat
1 Std. 15 Min
Pain sans gluten au sésame et au kasha
2h 50 min
Brownie chocolat-pistache
45min
Ananas caramélisé aux épices
50min
Flans coco-Passion
1h
Purée mousseline
40min
Chapelure
10min
Crêpes fourrées choco-noisette
1h 55 min
Purée de pomme de terre et merguez
55min
Crêpe Belle-Hélène
40min
Pâte à crêpe vanillée
1h 40min