Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben
- 200 g Mohn
- 180 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eier
- 1 Prise Salz
- 1 Pck. Backpulver
- 150 g Milch
Guss und Fertigstellung
- 175 g Zucker
- 25 g Himbeeren, gefriergetrocknet
- 30 g Zitronensaft
- 25 g Wasser
- 125 g Himbeeren, frisch
- Nutrition
- per 1 Scheibe
- Calories
- 1710 kJ / 409 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 47 g
- Fat
- 23 g
- Saturated Fat
- 10 g
- Fibre
- 4.4 g
- Sodium
- 154 mg
In Collections
Alternative recipes
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2 Std.
Bombardino-Kuchen
4 godz. 30 min
Spargel-Rucola-Suppe
40 min
Omas bester Mohnkuchen
1h
Kürbis-Nuss-Schnitten
1 Std. 30 Min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Mohn-Quark-Schnitten
1 Std. 30 Min
Schoko-Birnen-Kastenkuchen
2 Std.
Möhren-Pistazien-Kuchen
1h
Dominostein-Torte
5 godz. 30 min
Würziges Apfel-Milchreis-Dessert
1 Std. 30 Min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1 Std. 45 Min