Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 40 g farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 100 g di zucchero
- 5 tuorli
-
1
stecca di vaniglia, i semini
or 1 bustina di vaniglia in polvere - 1 pizzico di sale
- 1000 g di acqua
Pasta Choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero (optional)
- 120 g farina tipo 00
- 3 uova (da 60 g circa)
Crema diplomatica
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- zucchero a velo q.b.
-
15
ribes rosso freschi
or 15 lamponi freschi - 10 foglioline di limone
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 2186.8 kJ / 522.7 kcal
- Protein
- 12.3 g
- Carbohydrates
- 47 g
- Fat
- 33.1 g
- Saturated Fat
- 17.8 g
- Fibre
- 0.8 g
- Sodium
- 358.3 mg
In Collections
Alternative recipes
Ghirlanda dolce di Natale
4h 30min
Pandoro TM6
15h 15min
Cornetti sfogliati (TM6)
9 godz.
Besciamella
15p
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 Std. 20 Min
Bomboloni croccanti con crema
5 godz. 30 min
Rotolo al tiramisù
3 Std. 30 Min
Pesche dolci
2h
Krapfen con crema pasticcera
4 godz. 20 min
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
4 Std.
Crostata crema e amarene
1óra 30p
Bignè con crema pasticcera
3h