Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Crema al limone
- 70 g di zucchero
- 50 g di succo di limone, spremuto fresco
- 450 g di latte intero
- 2 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 45 - 50 g di farina tipo 00
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 1000 g di acqua
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
-
½
stecca di vaniglia, i semini
or 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 878.5 kJ / 210 kcal
- Protein
- 4.3 g
- Carbohydrates
- 26.3 g
- Fat
- 10.4 g
- Saturated Fat
- 5.8 g
- Fibre
- 0.5 g
- Sodium
- 63.3 mg
In Collections
Alternative recipes
Crema al limone con mirtilli
1h
Alberello di bignè con crema diplomatica
2 Std.
Pan di Spagna
1h 50 min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20min
Tronchetto di Natale al cioccolato e arancia
5 godz.
Tronchetto al tiramisù
4ωρ.
Krapfen con crema pasticcera
4h 20min
Pan di Spagna
1h
Crema diplomatica
30min
Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato
4ωρ.
Crema pasticcera alla vaniglia
15min
Bignè con crema pasticcera
3h