Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Farcitura
- 200 g di zucchero
- 3 arance, preferibilmente biologiche, la scorza (senza la parte bianca)
Impasto
- 50 g di burro a pezzi
- 220 g di latte intero
- 50 g di zucchero
- 15 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova medie
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- olio di arachidi q.b.
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 463.8 kJ / 110.9 kcal
- Protein
- 2.5 g
- Carbohydrates
- 22 g
- Fat
- 2.1 g
- Saturated Fat
- 1.1 g
- Fibre
- 0.4 g
- Sodium
- 34.9 mg
Alternative recipes
Graffe di Carnevale
4h
Pizza di Pasqua
3 Std.
Arrosto di seitan alla Wellington con verdure al vapore
2h
Colomba
9h
Fave dei Morti
55 Min
Plumcake colomba di Pasqua
2h
Trecce dolci
4h
Castagnole (Cecamarini)
1 Std. 5 Min
Frittelle di ricotta e zafferano (Arrobiolus sarde)
1h 15min
Biscotti di vetro segnaposto
2h
Crescia al formaggio
3 godz. 10 min
Torta pinguino
1 Std. 30 Min