Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g Sellerie, in Stücken
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 120 g Porree, in Ringen
- 30 g Öl
- 200 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (3 cm)
- 50 g Weißwein
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 500 g Wasser
- 2 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 2 Lorbeerblätter
- 2 Pimentkörner
- 2 Wacholderbeeren
- ½ TL Muskat
- 200 g Sahne
- 50 g Crème légère
- 150 g Kopfsalat, in Stücken
- 15 g Essig
- 20 g Extra virgin Olivenöl
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2077 kJ / 496 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 18 g
- Fat
- 46 g
- Saturated Fat
- 22 g
- Fibre
- 3.3 g
- Sodium
- 1262 mg
In Collections
Alternative recipes
Kartoffelcremesuppe
35min
Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl
45min
Staudensellerie-Parmesan-Salat
40min
Spinatpastete mit Ei
2h 30min
Spargel-Rucola-Suppe
40min
Orientalischer Ebly®-Salat mit Rhabarber und Schafskäse
1h
Limetten-Joghurt-Kuchen aus dem Varoma®
2 godz. 15 min
Rosenkohlcremesuppe
45min
Kartoffel-Porree-Suppe mit Fenchel und Shrimps
45min
Rotkohlcremesuppe
40min
Rucola-Feta-Suppe
35min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30min