Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Les cakes
- 120 g de beurre, en morceaux
- 120 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- le zeste de 2 oranges non traitées, finement râpé
- 120 g de farine de blé
- ½ sachet de levure chimique
- le jus d'une orange
Le sirop
- le jus de 2 citrons jaunes
- 25 g de sucre en poudre
Le glaçage
- le zeste d'un citron vert non traité, finement râpé
- 100 g de sucre glace
- jus de citron vert
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 1731 kJ / 414 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 56 g
- Fat
- 18 g
Alternative recipes
Petits pains à la semoule
1 Std. 50 Min
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Fekkas (biscuits croquants)
45min
Cake pomme et cannelle
55 Min
Cake marbré, glaçage rocher
2 Std. 15 Min
Feuilleté de brie, ananas, pomme et noix
55 Min
Gâteau moelleux au citron
1 Std.
Nuage au chocolat
45min
Cake orange-pavot
1 Std.
Moelleux au thé Earl Grey et glaçage à la bergamote
1sa 10 dk
Zebra cake
55 Min
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55 Min