Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g Bergkäse, in Stücken
Hefeteig
- 140 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Zucker
- 250 g Mehl
- ¾ TL Salz
Belag
- 500 g Wasser
- 500 g Rosenkohl, halbiert (kleine Röschen am Stiel nur kreuzweise einschneiden)
- 30 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 130 g Schinkenwürfel, mager
- 200 g Schmand
- 1 TL Salz
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 3 Eier
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1385 kJ / 331 kcal
- Protein
- 16 g
- Carbohydrates
- 27 g
- Fat
- 17 g
- Fibre
- 4 g
Alternative recipes
Tomaten-Mascarpone-Quiche
1h 30min
Zucchinitarte
45min
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1 godz. 20 min
Rosenkohl-Hefe-Kuchen mit Schinken
1h 30min
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1h
Porreetorte
1 godz. 20 min
Grünkohltarte
2h
Porree-Feta-Tarte
2h
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1h 15min
Grünkohl-Quiche
1h 30min
Kürbis-Sellerie-Quiche
2h
Spitzkohlquiche mit Bratwurstbällchen
1h 15min