Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
-
120
g Bergkäse, in Stücken
or 120 g Emmentaler, in Stücken
Teig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- ½ TL Backpulver
- 100 g Quark
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
Eiersahne
- 15 g gemischte Kräuter, z.B. Petersilie, Dill, Pimpinelle, ohne Stiele
- 3 Eier
- 200 g Saure Sahne
- 1 ½ TL Salz
- 1 TL weißer Pfeffer, gemahlen
- ½ TL Muskat
- ½ TL Paprika edelsüß
Gemüsebelag und Fertigstellung
- 500 g Wasser
- 800 g Porree, in Ringen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1456 kJ / 349 kcal
- Protein
- 14 g
- Carbohydrates
- 23 g
- Fat
- 22 g
- Fibre
- 3.4 g
In Collections
Alternative recipes
Möhren-Wirsing-Lasagne
2h
Möhrenquiche mit Salbei
1h 35min
Grünkohltarte
2h
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1h
Spinattarte
1h 20min
Porree-Feta-Tarte
2h
Grünkohl-Quiche
1h 30min
Porreetorte
1h 20min
Gemüsekuchen
1 Std. 10 Min
Porree-Pilz-Quiche
2 Std. 10 Min
Rosenkohl-Hefe-Kuchen
2h
Vollkorn Mangold-Quiche
1h 30min