Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 200 g Dinkelkörner
- 530 g Wasser und mehr zum Garen der Spätzle
- 300 g Hokkaido-Kürbis, in Würfeln (5 cm)
- 200 g Weizenmehl Type 550
- 1 geh. TL Salz und 2-3 TL zum Garen der Spätzle
- 4 Eier
- 2 - 3 EL Kürbiskernöl, z.B. aus der Steiermark
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2149 kJ / 513 kcal
- Protein
- 21 g
- Carbohydrates
- 70 g
- Fat
- 14 g
- Fibre
- 8.3 g
Alternative recipes
Spinat-Topfen-Nockerl mit Bergkräuterbutter
45min
Bärlauch-Gnocchi
1h 15min
Erdäpfel-Spinat-Krapfen
1 Std. 25 Min
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45min
Kürbispfannkuchen mit Petersilien-Dip
40min
Mangoldspätzle mit geschmorten Paradeisern
40min
Karottenspätzle mit Petersilienöl und Radieschensprossen
1 Std.
Süßkartoffel-Schupfnudeln mit Salbei
1h 10min
Kürbis-Serviettenknödel mit Pilz-Spinat-Rahm
45min
Polenta-Taler
1h 10min
Crêpes mit Mangoldfüllung
1 Std.
Spinat-Käse-Spätzle
20min