Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 250 g Buchweizen (Schwarzplenten)
-
250
g Mandeln
or 250 g Haselnüsse - 1 - 2 TL Vanillezucker, nach Geschmack
- 1 TL Backpulver
- 6 Eier (Größe M)
- Butter zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 9 EL Preiselbeermarmelade
- 250 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- Staubzucker, zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2289 kJ / 546 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 39 g
- Fat
- 39 g
- Fibre
- 4 g
Alternative recipes
Linzer Weihnachtstorte
2j
Linzer Torte
1j
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2h 45 min
Osttiroler Blattlstock
3h 30min
Linzer Torte
3sa
Linzer Torte
2j 10 menit
Zwetschkenfleck
1j 30 menit
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2j 30 menit
Polentaschnitten mit Gemüse
45 Min
Schnelle cremige Polenta
25 min
Parmesan-Polenta-Rauten als Beilage zu Tomaten-Paprika-Pisto
45 Min
Ölkuchen mit Marillen
1j