Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 250 g Buchweizen (Schwarzplenten)
-
250
g Mandeln
or 250 g Haselnüsse - 1 - 2 TL Vanillezucker, nach Geschmack
- 1 TL Backpulver
- 6 Eier (Größe M)
- 250 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 9 EL Preiselbeermarmelade
- 250 g Schlagobers
- Staubzucker, zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2289 kJ / 546 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 39 g
- Fat
- 39 g
- Fibre
- 4 g
Alternative recipes
Hausfreunde
50min
Osttiroler Blattlstock
3 Std. 30 Min
Dukatenbuchteln mit Kanarimilch
1h 50min
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2h 30min
Cantuccini
1h 50min
Lebkuchen-Cantuccini
1 Std. 30 Min
Polentaschnitten mit Gemüse
45min
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3h 15min
Marillen-Clafoutis mit Marzipan
1h
Gefüllter Vanillezopf
2 Std.
Nussstrudel
2h 30min
Linzer Torte
2 godz. 10 min