Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte feuilletée
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 300 g de beurre, préalablement congelé à plat en morceaux
- 2 pincées de sel
- 150 g d'eau
La frangipane
- 130 g de sucre en poudre
- 100 g beurre doux
- 30 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 130 g d'amandes en poudre
- ½ c. à café d'extrait naturel d'amande (optional)
- 2 œufs
La dorure et le montage
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2342 kJ / 563 kcal
- Protein
- 7.5 g
- Carbohydrates
- 35.4 g
- Fat
- 43.3 g
In Collections
Alternative recipes
Bûche meringuée au citron
1h 15 min
Napolitain
73 Std. 40 Min
Dacquoise aux framboises
2h
Bûche express au praliné
45min
Galette des Rois pistache griotte
1h 20 min
Galette des Rois à la frangipane
2h
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Mini-dacquoises au chocolat
4h
Galette à la crème d'amande
1h 20 min
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Délice chocolat-coco
1h 30min
Trianon
3h