Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 200 g di melanzane
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 pizzichi di sale (optional)
- 2 pizzichi di pepe
- 4 filetti di acciuga sott'olio spezzettati
- 10 g di capperi sott'aceto, ben scolati
- 150 g di scamorza affumicata a cubetti (1 cm)
- 500 g di acqua
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1335 kJ / 319 kcal
- Protein
- 14.7 g
- Carbohydrates
- 1.7 g
- Fat
- 28.2 g
- Fibre
- 1.5 g
In Collections
Alternative recipes
Melanzane ripiene light
1 Std.
Peperoni ripieni
1 godz. 5 min
Cipolle al gratin
1 Std.
Fagottini di melanzane
1h 45min
Carciofi in agrodolce
30min
Funghi champignon ripieni
1 godz. 5 min
Verdure ripiene
1 Std. 20 Min
Rose di melanzane al tonno
35min
Girelle al basilico con melanzane e Feta
8h
Carpaccio di melanzane
45min
Pollo alle erbe con insalata di fagioli bianchi e pesto di rucola
1 Std. 15 Min
Rotolini di zucchine e salmone
50min