Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Topfencreme
- 4 Gelatineblätter
- 200 g Schlagobers
- 50 g Orangensaft, frisch gepresst
- 300 g Naturjoghurt, 3,5% Fett
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 50 - 60 g Staubzucker, nach Geschmack
Beerenspiegel
-
600
g Beeren, gemischt, frisch
or 600 g Beeren, gemischt, TK - 50 g Rotwein
- 2 TL Maisstärke
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 2 Prisen Kardamom, gemahlen
- 1 Prise Nelken, gemahlen
- 1 - 2 EL brauner Zucker, nach Geschmack
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1360 kJ / 325 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 24 g
- Fat
- 21 g
- Saturated Fat
- 13 g
- Fibre
- 1.9 g
- Sodium
- 232 mg
Alternative recipes
Marillenknödel "die Besten"
1h
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Marillenmarmelade
35min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Marillenröster
30min
Panna Cotta
3h 40min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Apfeltiramisu mit Kürbiskernöl
3 godz. 45 min
Erdbeermousse
4 Std. 15 Min
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2 Std. 30 Min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35min
Mascarponecreme mit Amaretti auf Erdbeerspiegel
1h 30min