Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Topfencreme
- 4 Gelatineblätter
- 200 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 50 g Orangensaft, frisch gepresst
- 300 g Naturjoghurt, 3,5% Fett
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 50 - 60 g Staubzucker, nach Geschmack
Beerenspiegel
- 50 g Rotwein
- 2 TL Maisstärke
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 2 Prisen Kardamom, gemahlen
- 1 Prise Nelken, gemahlen
- 1 - 2 EL brauner Zucker, nach Geschmack
-
200
g Beeren, gemischt, frisch, zum Garnieren
or 200 g Beeren, gemischt, TK, zum Garnieren
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1360 kJ / 325 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 24 g
- Fat
- 21 g
- Saturated Fat
- 13 g
- Fibre
- 1.9 g
- Sodium
- 232 mg
Alternative recipes
Kürbiskernparfait
5h 45min
Topfen-Marillen-Strudel
1 Std. 30 Min
Nougatparfait mit Zwetschkenkern
4h 20min
Panna Cotta
3 Std. 40 Min
Eisgugelhupf mit Beerensauce
8小时 45 分钟
Marillen-Topfen-Dessert mit Krokant
20 Min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Topfensoufflé mit Himbeersabayon und -Sorbet
5 Std. 15 Min
Apfeltiramisu mit Kürbiskernöl
3h 45min
Topfenstrudel
2h 10min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min