Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pan di Spagna
- 10 g di burro
- 240 g di uova
- 160 g di zucchero
- 160 g di farina tipo 00
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 150 g di sciroppo alla menta
Ripieno
- 90 g di zucchero
- 65 g di amaretti
- 450 g di ananas fresco, la polpa matura, a tocchi (3 cm)
- 2 albumi
- 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1351.7 kJ / 323.1 kcal
- Protein
- 5.5 g
- Carbohydrates
- 46.5 g
- Fat
- 13.4 g
- Saturated Fat
- 6.8 g
- Fibre
- 1 g
- Sodium
- 117.5 mg
In Collections
Alternative recipes
Crema pasticcera
15 min
Pan di Spagna
1h 50min
Glassa al cioccolato
20 min
Pasta di mandorle
1hod. 30min
Gubana
3 Std. 45 Min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1h 40min
Pitte pie calabresi
1hod. 30min
Profiteroles al limone
1 Std. 45 Min
Tortino di scampi in crema
2hod.
Crostata alla banana
4h 30min
Bicchierini di cassata
30 min
Éclair alla crema di limone
4h