![Hot and sour soup Hot and sour soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2AAA09FF-A584-4DB6-8F69-EC90790720B3/Derivates/B7B9322B-91CF-4300-AB39-91BC054A75B9.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 40 g dried black fungus (see Tips)
- 1050 g water, plus extra for soaking
- 20 g oil
- 2 - 3 fresh red chillies, trimmed and cut into halves
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces
- 150 g carrot, cut into matchsticks
- 100 g canned bamboo shoots, drained and cut into thin strips
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 tsp arrowroot flour
- 80 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 70 g Shaoxing wine
- 40 g soy sauce
- ½ - 1 tsp ground white pepper, to taste
- 2 eggs, lightly beaten
- 150 g silken tofu, cut into thin strips
- sesame oil, for drizzling
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1310 kJ / 312 kcal
- Protides
- 15.7 g
- Glucides
- 10.3 g
- Lipides
- 21.1 g
- Fibre
- 6.3 g
Recettes alternatives
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 Std. 5 Min
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
2 godz. 35 min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35 Min
Kaya (coconut jam)
1h 10min
Radish cakes
1 Std. 5 Min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1h 15min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
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Hot and sour soup
20 Min
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Mantou buns
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Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min