Pineapple passionfruit tart
TM6 TM5 TM31

Pineapple passionfruit tart

4.0 (17 évaluations )

Ingrédients

Pineapple jam

  • 500 g fresh pineapple flesh (approx. 1 pineapple), cut into pieces (4 cm - see Tips)
  • 100 g brown sugar
  • 40 g white rum (optional)
  • 40 g fresh passionfruit pulp (approx. 2 passionfruit - see Tips)

Pastry

  • 1 egg
  • 50 g white sugar
  • 120 g unsalted butter, cut into pieces
  • 220 g plain flour, plus extra for dusting

Passionfruit custard filling

  • 200 g pouring (whipping) cream
  • 2 eggs
  • 1 egg yolk
  • 30 - 40 g caster sugar
  • 20 g lemon juice
  • 100 g fresh passionfruit pulp (approx. 5 passionfruit)

Infos nut.
par 1 portion
Calories
1903 kJ / 453.1 kcal
Protides
7.7 g
Glucides
50.3 g
Lipides
24.2 g
Graisses saturées
14.5 g
Fibre
4.7 g
Sodium
50.1 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives